Annelies Hermsen

Kreeg de culinaire kennis van haar vader Toine mee

Annelies Hermsen

volgt haar eigen pad

Vreemde eend in de bijt

Annelies Hermsen is misschien een vreemde eend in de bijt op de site van ChefsTaste. Ze heeft namelijk geen eigen restaurant. Tóch vinden wij dat Annelies erbij hoort, alléén al door haar kennis en visie op het eten van de toekomst.

Annelies kreeg haar
liefde voor koken en eten op hoog culinair niveau al met de paplepel ingegoten.
Haar vader is de vermaarde sterrenchef Toine Hermsen en je kunt gerust zeggen dat Toine één van de Godfathers van de Nederlandse culinaire keuken is. Hij was één van de eerste chefkoks in Nederland met twee sterren én was mentor van vele hedendaagse topkoks.

Over Annelies

Annelies besloot haar eigen weg te gaan en de culinaire kennis die ze van haar vader meekreeg te combineren met haar opleiding als ontwerper.

Vandaag de dag is ze één van de meest gelouterde food-designers van Nederland. Als food-designer kijkt Annelies met andere ogen naar de wereld van eten en drinken. Met haar ontwerpen prikkelt ze graag alle zintuigen. Zo is ze onder andere bedenker van het concept “Future Food Diner” dat ze ook voor ChefsTaste gaat organiseren.

Tijdens Koningsdag 2021 in Eindhoven mochten Annelies Hermsen en Dick Middelweerd* koken voor en mét het koninklijk gezin. Ze lieten hen zien wat food-design is en wat er gebeurt als een gerenommeerd food-designer de krachten bundelt met een sterrenchef: dan ontstaat er innovatie.

Koken vóór en met het Koninklijk gezin

Contact

Annelies Hermsen FOODDESIGN

Halvemaanstraat 34
5651 BP Eindhoven

Follow Annelies online

Photo credits: