Wannee

New Dutch Cuisine in Leeuwarden

Albert Kooy

SVH Meesterkok maar tegenwoordig ook F&B director

De Nieuwe Nederlandse Keuken

Albert Kooy is niet alleen SVH Meesterkok maar tegenwoordig ook F&B director Albert Kooy van de Stenden University in Leeuwarden (Hogere Hotel School.  Daar staat hij in die hoedanigheid ook aan het roer van Restaurant Wannee. Albert Kooy is al jarenlang een verwoed voorvechter van een gezonde keuken. Op het Leeuwarder Stenden zelf, maar ook via gastcolleges in binnen- en buitenland, probeert hij zijn ideeën over te brengen op een nieuwe generatie chefs. Verschillende chefs die hij in het verleden in zijn schoollokalen had werken nu in sterren keukens of hebben zelf inmiddels een ster behaald.  

Over Albert

Albert Kooy is dé initiator van de kookfilosofie ‘De Nieuwe Nederlandse Keuken’: duurzaam, diervriendelijk, gezond en eigentijds. “Verse groenten spelen de hoofdrol. Vlees wordt vaak als garnituur gebruikt. Samen met internationale ingrediënten en kooktechnieken levert het rijke, smaakvolle en zeer gevarieerde gerechten op. Wij gebruiken producten van de koude grond, of uit het water en de lucht, uit onze eigen omgeving en in het seizoen. Hoe beter de producten in het seizoen passen, des te beter zijn de kwaliteit, keuze en prijs ervan.” Wie de filosofie van de Meester-kok reist naar Leeuwarden om na het  heerlijke diner te overnachten in het naastgelegen hotel Notiz  óf bestelt de dinerbox.

Verwoed voorvechter van een gezonde keuken

Contact

Wannee

Rengerslaan 8
8917 DD, Leeuwarden

Follow Wannee online

Photo credits: