't Amsterdammertje *

LOENEN A/D VECHT

André Gerrits

Nu ook een delicatessen zaak

Binnen één jaar een ster

’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht is al sinds de jaren 80 een begrip in de Gooi- en Vechtstreek. Het was één van de eerste brasseries in het land die een drie gangen menu aanboden. In 2009 zagen André en zijn vrouw Genevieve hun kans schoon om hun droom te realiseren, een eigen restaurant, en namen de zaak over. Binnen een jaar al werd een Michelin ster in de wacht gesleept. Sinds kort hebben ze ook een eigen delicatessen zaak “Marché”

Over André

Al op zijn 16e begon André aan zijn eerste stappen in zijn carrière als leerling in de keuken van  De Kromme Dissel* in Heelsum. Na wat omzwervingen, oa bij Ron Blaauw ( destijds **) keerde hij als 21 jarig jonkie terug op het oude nest van de Kromme dissel als souschef. Daar werd hij onder de vleugels van Tony Berentsen een “volwassen kok” zoals hij dat zelf noemt. Om vervolgens na vijf jaar weer bij Ron Blaauw aan de slag te gaan. “Ron heeft mij leren werken op topniveau”

Ron Blaauw heeft mij leren werken op topniveau

Contact

't Amsterdammertje

Rijksstraatweg 119
3632 AB Loenen a/d Vecht

Follow 't Amsterdammertje​ online