CuliAir

Het enige luchtballon restaurant ter wereld

Angélique Schmeinck

Kookt werkelijk “hemels”!

SVH Meesterkok

Nederland heeft maar twee vrouwelijke (SVH) meesterkoks, één daarvan is Angélique Schmeinck. Haar culinaire leven gaat veel verder dan de keuken: ze schrijft, presenteert, entertaint, experimenteert, adviseert, fotografeert en reist de wereld af om de grenzen van het culinaire te overstijgen. Met haar boeken, TV-programma’s, eetschilderijen,  de Art & Eat activiteiten in haar culinaire galerie verdiept en verspreidt ze haar culisofie: de wijsheid van de keuken. Op haar geheel eigen wijze verbindt Angélique kunst en ambacht, waarmee ze verbluffende nieuwe ideeën, gerechten en culinaire vergezichten aan een breed publiek voorschotelt.

Genieten van smaak en uitzicht

Voor echte hoogvliegers die niet van gebakken lucht houden heeft Angélique CuliAir Skydining bedacht: een restaurant in een heteluchtballon waarin hoog boven de aarde fantastische gerechten worden in de hitte van de ballon zelf.  Via een vernuftig katrolsysteem worden o.a. zeebaars, coquilles en landhoen in speciaal ontwikkelde stalen ovenmanden naar de nok van de ballon getransporteerd. Na het garen, worden de gerechten tijdens het ballonvaren naar beneden getakeld en krijgen ze ter plekke een ‘live cooking’ eindbereiding met knapperige groenten en een heerlijke saus. De gerechten worden stijlvol gepresenteerd en vanaf de sky-foodbar kunnen de gasten genieten van smaak en uitzicht.

Live cooking in de lucht

Contact

CuliAir Skydining

Bosweg 4
Velp(GLD)

Follow CuliAir online

Photo credits: Maarten Reeders & Michael Floor (portretten)