Amused

met uitzicht op de Overijsselse Vecht

Chiel de Groot

Al op jonge leeftijd chefkok

Intense & frisse smaken

Restaurant Amused is gelegen aan de haven van Hardenberg aan de Overijsselse Vecht. Met
intense en frisse smaken presenteert chef-kok Chiel de Groot zijn creatieve gerechten op een moderne en vernieuwende manier. De wijnkaart van gastvrouw en vinoloog Corine Vink
sluit hier perfect bij aan. Verse streekgroenten zijn een belangrijk element op de menukaart van Amused. Ze worden zelfs gekweekt in de eigen moestuin van het restaurant en spelen
de hoofdrol in de keuken.

De gasten kunnen kiezen uit verschillende menu’s, met
uitstekende bijpassende wijnen van over de hele wereld, zorgvuldig geselecteerd door de
sommelier van het restaurant.

Over Chiel

Chef-kok Chiel de Groot was nog jong toen hij zijn passie voor koken ontdekte. Het duurde niet lang voordat dit zijn uitlaatklep werd voor zijn creativiteit.
Zijn opleiding tot
gespecialiseerd kok wakkerde zijn drive alleen maar méér aan en al snel, op 25-jarige leeftijd,
mocht hij zich officieel chef-kok noemen. Als gevolg van zijn gedrevenheid en zijn passie, besloot hij in 2017 het restaurant Amused te openen en zijn kookstijl te verfijnen.

Het doel van Chiel is om altijd de perfecte sfeer en culinaire ervaring te creëren voor zijn gasten. De kookstijl van Chiel valt moeilijk in een hokje te plaatsen. Zelf stelt hij: “Ik laat me niet beperken door verschillende filosofieën: dare to be different”.
Wie zijn smaak wil
ontdekken moet dus afreizen naar Hardenberg, waarbij Amused overigens ook een mooi
B&B-arrangement te bieden heeft.

Dare to be different

Contact

Amused Food & Wine

Gedempte Haven 1
7772VD Hardenberg

Follow Amused online

Photo credits: