De Kromme Watergang **

In the middle of nowhere (Zeeland)

Edwin Vinke

puur en authentiek

Eigen groente- en kruidentuin

Edwin Vinke (1967) is al drieëntwintig jaar patron cuisinier van De Kromme Watergang in Hoofdplaat. Het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant vertelt het verhaal van de hartstochtelijke liefde van een chef voor zijn geboortegrond, maar ook van zijn nimmer aflatende zoektocht naar zo gezond mogelijke gerechten. In een voormalig schooltje in the middle of nowhere, heeft Edwin een compleet eigen wereld gecreëerd. Er wordt enkel gekookt met lokale ingrediënten, afkomstig van vissers, boeren of herboristen uit de buurt of eigenhandig gekweekt op Zilte Hof, een eigen groente- en kruidentuin. 

Over Edwin

“Trends volg ik niet, ik volg de natuur. Ik kijk ook nooit naar wat anderen doen. Hier blijven de schelpjes de schelpjes, de vis, de vis. Als je alles zelf moet uitvinden duurt het misschien wel langer voordat je er bent en af en toe loop je tegen een muur, maar alles wat je doet is authentiek.’ verteld Edwin, bij wie het succes niet is aan komen waaien. Aan de eerste ster in 2005 gaan jaren van ploeteren vooraf, maar daarna gaat het hard. In 2008 wordt Vinke geïnaugureerd tot SVH Meesterkok. In 2011 roept Gault Millau hem uit tot chef van het jaar en ontvangt hij tevens zijn tweede Michelinster.

“Ik volg geen trends”

Contact

De Kromme Watergang

Slijkplaat 6
Hoofdplaat