Joann Enschede

Prix Taitinger en Gouden Koksmuts

Emiel Kwekkeboom

De aandacht voor pittigheid, aciditeit en finesse zorgt telkens voor diepgang.

Chic, bevallig met oude stijl elementen

“Het enthousiasme raast door de eetzaal zodra de borden op tafel komen. Het creatieve samenspel van kleuren, structuren en smaken is magnifiek! De aandacht voor pittigheid, aciditeit en finesse zorgt telkens voor diepgang. Joann is een bevallige zaak in een monumentaal pand. Het behoud van oude stijlelementen is chic.” Zo omschrijft Michelin de nieuwe mooi zaak van chef Emiel Kwekkeboom en zijn partner Mandy Overbeek in het hart van Twente: Enschede. Ze leerden elkaar kennen tijdens hun werk bij De Bloemenbeek* in de Lutte. Op hun 21ste verlieten ze Twente en begonnen opnieuw in Amsterdam.

Geweldige kansen

Nadat zij Twente voor Amsterdam hadden verruild, begon Emiel als chef de partie in de keuken van La Rive (toen*) onder de hoede van Roger Rassin. 
‘Ik heb daar geweldige kansen gekregen om me te ontwikkelen en om aan wedstrijden mee te doen. Zoals Prix Taittinger en de Gouden Koksmuts. Maar Twente bleef hen lokken en toen er een kans kwam om een eigen restaurant te beginnen was de keuze snel gemaakt.

Enthousiasme raast door de eetzaal

Contact

restaurant Joann

Nijverheidstraat 2
JM Enschede

Follow restaurant Joann online

Photo credits: