't Ganzenest

Fine dining zonder poeha

Erik Tas

Slaat zijn vleugels uit

3 restaurants

Drie mooie restaurants heeft Erik Tas inmiddels als chef/eigenaar onder z’n hoede.
Restaurant “Bij Erik” in Leidschendam, het aanpalende ‘Bistro 11’ en sinds de coronacrisis ook ‘Hotel Restaurant ’t Ganzenest’ in Rijswijk.
Stuk voor stuk zaken met een eigen sfeer en identiteit, maar alle drie puur gericht op smaak en gastvrijheid. Gevormd onder de vleugels van tweesterrenchef Erik van Loo (Parkheuvel) voor wie hij jarenlang als rechterhand fungeerde.
Een typisch voorbeeld van de nieuwe generatie chefs die hun eigen vleugels uitslaan en hun eigen restaurant beginnen.

Chef óf ondernemer

Op de vraag of Erik Tas zich nu, met een derde zaak erbij, meer ondernemer dan chef voelt, reageert hij heel stellig: ”Ik ben chef én ondernemer, maar heel eerlijk: in de keuken voel ik me het gelukkigst. Ik kook uit liefde voor het eten, voor mijn gasten maar ook voor mezelf”.
De vraag hoe hij zijn signature zou omschrijven wordt in eerste instantie ook stellig beantwoord: “Klassiek, maar met een moderne twist” om echter meteen daarna toch te twijfelen.
“Ik ben klassiek opgeleid, maar is wat ik doe wel klassiek? Ik ben puur gericht op smaak en hou van eerlijk eten. Maar of dat nu klassiek is…? “

Ik gebruik weinig poeha

Contact

't Ganzenest

Delftweg 58a
2289 AL Rijswijk