Bij Jef

Eén van de 52 places to go!

Jef Schuur

Jef Schuur reist de hele wereld over voor inspiratie

Ultieme Texelse rust

Zeg je ‘Restaurant en Hotel Bij Jef’, dan zeg je ‘ultieme Texelse rust die je alleen op het Waddeneiland kunt ervaren’
Na twintig minuten met de veerboot vanaf Den Helder, waan je jezelf in een compleet andere wereld. Van een eiland als Texel kun je natuurlijk verwachten dat je verse schaaldieren op je bord krijgt, maar Jef Schuur werkt ook veel met andere lokale producten als Texels zuiglam en Texelse kazen. Niet voor niets dus ook dat The New York Times de plek vermeldde in het artikel ’52 Places To Go’ (in de wereld)
 

Over Jef

Na een flinke dot ervaring bij verschillende sterrenzaken, besloot Jef op zijn 25e terug te keren naar Texel, het eiland waar hij opgroeide.
Inmiddels 25 jaar geleden realiseerde hij er zijn eigen restaurant
 (en later de hotel suites), wat van kinds af aan al een grote droom was. Het leverde hem een hele grote eer op, want hij werd de eerste chef-kok op Texel met een Michelinster op zijn naam. 
Hoewel Jef zijn tijd het liefst doorbrengt op zijn geboortegrond, reist de chef-kok nog steeds de 
hele wereld over. Die kennis en ervaring neemt hij mee de keuken in en combineert hij met lokale producten.
 ‘Local meets cosmopolitan, zo noemen ze het bij Bij Jef .
 

Local meets cosmopolitan

Contact

Bij Jef *

Herenstraat 34-36
1797 AJ Den Hoorn Texel

Follow Bij Jef online

Photo credits: