De Rozario *

Jermain de Rozario kookt in Helmond op zijn gevoel

De Rozario*

Het leven kan elke dag anders zijn

Behaalde als autodidact een Michelinster

Jermain de Rozario leerde het koksvak pas op latere leeftijd kennen. Op z’n 21ste begint hij in de bediening als gastheer en wordt verliefd op het horeca vak in het algemeen. De eerste serieuze stappen zet hij op 25 jarige leeftijd in de keuken waarbij hij uiteindelijk terecht komt in 2- sterrenzaak de Lindehof in Nuenen. Zijn talent wordt ontdekt door Soenil Bahadoer en zonder diploma’s schopt hij het tot chef de partie. In 2014 wordt hij “Variatiechef van het Jaar”. Jermain kookt vanuit zijn gevoel en net zoals het leven, kan dat elke dag anders zijn.  

Over Jermain

In 2017 wordt hij gekozen tot beste “nieuwkomer van het jaar” en een jaar later ontvangt hij de Michelinster. Opmerkelijk, want Jermain is compleet autodidactisch. Lange tijd wist hij niet waar zijn talent lag. Als jongen ging hij al op 15 jarige leeftijd uit huis en na een trits losvaste baantjes kwam hij in de keuken terecht. Een paar jaar geleden verhuisde De Rozario, zoals zijn restaurant heet, naar een monumentaal pand aan de markt in Helmond.  

Het leven kan elke dag anders zijn

Contact

De Rozario

Markt 213
5701 RJ Helmond

Follow De Rozario online

Photo credits: Ad Verkerken