Vesters

Pareltje in Nijmegen

Jeroen Vesters

“De zondagse soep en stoofvlees van mijn oma waren vroeger favoriet.”

Zondags stoofvlees

Hoewel hij vroeger droomde van een carrière in de muziekwereld – “ik wilde gitarist worden” – kwam Jeroen Vesters er al snel achter dat zijn talent voor koken niet genegeerd mag worden. En dat talent kreeg hij mee van zijn grootouders. “De zondagse soep en stoofvlees van mijn oma waren vroeger favoriet.” Na een kleine omweg in een programma van Henk Westbroek, was het de vader van Jeroen die hem dat extra zetje in de richting van de culinaire wereld gaf. “Mijn vader zag dat mijn tijd in de muziek meer een droom was dan werkelijkheid. Die jongen met haar tot op mijn rug was voor mij vooral een vormende periode, maar mijn kwaliteiten komen beter tot zijn recht in de keuken.”

Over de chef

Als je Jeroen vraagt naar zijn eigen stijl, dan springt daar ook die felheid in uit. “Het moet knallen allemaal. Ik wil dat de gerechten voor zich spreken en daarom combineer ik graag meerdere ingrediënten, zodat je verschillende lagen terug proeft.” Bestel je bijvoorbeeld een gerecht waarbij biet het hoofdingrediënt is, dan krijg je die op verschillende bereidingswijzen op je bord gepresenteerd. Toch hoef je bij restaurant Vesters niet bang te zijn voor onherkenbare gerechten. Jeroen vindt de presentatie van zijn gerechten belangrijk, maar het draait niet allemaal om het uiterlijk. 

Gitaar spelen is nog steeds belangrijk voor de ontspanning.

Contact

Vesters

Groesbeeksedwarsweg 307
6521 DK Nijmegen

Follow Vesters online

Photo credits: