Spetters*

Jachthaven Breskens finest

Laurent Smallegange

Mijn streven was om een leuke sfeervolle en warme zaak neer te zetten

Laurent Smallegange

Op 14-jarige leeftijd begon mijn liefde voor eten tussen de groenten, vis, vlees en de pannen en borden van het restaurant van mijn vader en moeder. Ik volgde mijn opleiding in Brugge op ‘Ter Groene Poorte’ en ging daarna aan de slag bij verschillende gerenommeerde restaurants.

“Begin 2011 kwam Spetters op ons pad. Mijn streven was om een leuke sfeervolle en warme zaak neer te zetten aan de jachthaven van Breskens. De hooggewaardeerde rode gids beloonde ons 2,5 jaar na opening met een Michelinster.” Het jaar erna werd Laurent door Gault&Millau verkozen tot Belofte van het jaar 2015.

2016: Chef van het jaar JRE

2017: Heritage Award JRE

Over de chef

De naam ‘Spetters’ is goed gekozen voor het restaurant van Laurent Smallegange, want het ligt pal aan de jachthaven van Breskens. Maar het is niet alleen in trek bij de watersporters. Hoewel Michelin aangeeft dat een restaurant twee sterren zou moeten hebben om er speciaal voor om te rijden, weten niet alleen liefhebbers van fine dining uit de omtrek Spetters te vinden, maar komen bezoekers van heinde en verre naar het Zeeuwse Breskens. Hoewel Spetters dus 1 Michelinster heeft, wil Laurent lekker maar vooral toegankelijk koken voor een breed publiek.

Ondanks 1 ster toch laagdrempelig blijven

Contact

Spetters

Kaai 5
4511RC Breskens

Follow Spetters online

Photo credits: