Orangerie De Pol

Restaurant in een kas

Mark Captein

Chef van het jaar 2021

Orangerie De Pol

Chef Mark Captein werd in 2021 uitgeroepen tot “Chef van het jaar” bij de JRE ( Jeune Restaurateurs Europe). Een onderscheiding die veelal een opstapje is naar “meer”. En daarom mag hij in onze ChefsTaste selectie zeker niet ontbreken. Orangerie De Pol ligt In de Achterhoekse bossen, net buiten het centrum van Doetinchem. Het restaurant bevindt zich in een glazen kas op een plek met uitzicht op een prachtige tuin met appelbomen. Mark combineert producten uit de Achterhoek met internationale kooktechnieken. Gastvrouw Marjolein sluit daarop aan met de wijnkaart met internationale wijnen én wijnen uit de streek.

Over Mark

Als chef ben ik voortdurend op zoek naar de mooiste producten uit de Achterhoek. Ik werk nauw samen met boer en producent. Het product en de ‘no waste’ gedachte staan daarbij centraal. Elk onderdeel van een product kan leiden tot een onweerstaanbare creatie. Naast streekproducten gebruiken we kruiden, fruit en noten uit onze eigen boomgaard. We kijken om ons heen en laten ons verleiden door de vier seizoenen, zodat we onze gasten het hele jaar door op verrassende wijze kunnen laten proeven van het moois dat de Achterhoek te bieden heeft.

We laten ons verleiden door de seizoenen

Contact

Orangerie De Pol

Orangerie De Pol
Hulleweg 2 DOETINCHEM

Follow Orangerie De Pol online

Photo credits: