Olivijn

midden in de gezellige binnenstad van Haarlem

Menno Post

Succesvolle carrière bij top-restaurants

Dineren met kunst

In de gezellige en historische Haarlemse binnenstad wemelt het van de restaurants, 
waarvan enkele ook met een Michelinster bekroond zijn. Eén daarvan is restaurant Olivijn van Menno Post.

De talentvolle chef heeft dit charmante 16de-eeuwse pand, een voormalige Bank van
lening, opmerkelijk gedecoreerd met diepblauwe kleuren en kunstwerken.
Het terras achteraan is gezellig.
Vraag om het aperitief of het dessert op de etage te serveren, in de
kunstgalerij.

Over de chef

SVH Meesterkok Menno Post werd geboren in Den Haag, maar groeide op in Friesland waar hij de koksopleiding doorliep.
Zijn eerste job was meteen aan de andere kant van het land, bij restaurant De Swaen van de vermaarde Cas Spijkers. Hij liet hem het bourgondische leven proeven. Daarna kwam hij in 2000 als chef-kok terecht bij Ron Blaauw** waar hij het 13 jaar volhield.
Aansluitend trad hij in de voetsporen van Lucas Rive bij De Bokkedoorns**.
Na 5 jaar besloot hij de stoute schoenen aan te trekken en zijn eigen restaurant te beginnen: Olivijn.
Daarmee verdiende hij direct een Michelinster.

“Ik wil niet alleen schitteren in de keuken, maar ook uitblinken in gastheerschap. Mijn gerechten ontstaan uit persoonlijke herinneringen”

Gerechten vanuit persoonlijke herinneringen

Contact

Olivijn

Kleine Houtstraat 70
2011 DR Haarlem

Follow Olivijn online

Photo credits: