Wolf Atelier – Amsterdam

Wolf Atelier

restaurant op monumentale spoorbrug in Amsterdam

Michael Wolf

Oostenrijkse chef met Zeeuwse tongval

Perfectioneren wat goed is

In een prachtig industrieel Amsterdams pand zwaait een Oostenrijkse chef met een Zeeuwse tongval de scepter: Michael Wolf.  Het gaat om de monumentale voormalige spoorbrug aan het Westerdoksplein, waar maar liefst 80 ramen een prachtig uitzicht bieden op de uitlopers van het IJ. De naam: ‘Wolf Atelier’. Want zo ziet de chefkok zichzelf, als een kunstenaar, maar dan met eten. De visie van Michael draait om het perfectioneren van alles wat goed is en daarom is hij elke dag bezig met het verbeteren van zijn gerechten

Over Michael

Via Oud Sluis naar Amsterdam

Michael Wolf begon al op vijftienjarige leeftijd te werken in de keuken. Na vier jaar in Oostenrijk vertrok hij naar Duitsland en naar Vila Joya in Portgual, eveneens met twee sterren bekroond. Uiteindelijk was het de liefde die Michael in Nederland deed belanden. In zijn hang naar de absolute top kwam hij terecht in de drie sterren zaak ‘Oud Sluis’ van de vermaarde Sergio Herman, waar hij het binnen drie maanden tot souschef schopte. Uiteindelijk streek hij neer in Amsterdam, waar hij na verloop van tijd de kans kreeg een eigen zaak te openen: Wolf Atelier

Hang naar de absolute top

Contact

Wolf Atelier

Westerdoksplein 20-brug
1013AZ Amsterdam

Follow Wolf Atelier

Photo credits: Rinze Vegelien & Adam van Noort