Rijnzicht *

Culinaire parel aan de Rijn

Mike & Jim Cornelissen

Van eetcafé naar sterrenzaak

Vierde generatie

Wat eens een veerhuis was, werd in 1921 een schipperscafé van hun grootouders. Mike en Jim Cornelissen zijn de vierde generatie in Rijnzicht, nu een culinaire parel aan de Rijn en in 2018 beloond met een Michelinster. Geroemd door verschillende culinaire recensenten. De één noemt de kookkunsten van de broers pure “rock ’n roll”, de andere rolt van z’n stoel door de parade van smaken. En dat in een eetcafé waar ze tot aan het verkrijgen de ster ook nog, zij het in een apart gedeelte van de zaak, schnitzels, ballen gehakt, uitsmijters en tomatensoep serveerden.

“Daar zijn we na het behalen van de Michelin ster maar meteen mee gestopt”.

Over de chefs

Michelin over Rijnzicht:

“Een zoet gelletje, een krokantje, een pittige oosterse jus rond een topproduct en een licht zuurtje voor de fraîcheur. Wat is de speelse inventiviteit van Mike en Jim Cornelissen spannend!
Ze zijn de vierde generatie die het familierestaurant uitbaten en hebben het volledig naar hun hand gezet. Het decor werd strak en sfeervol, het terras behield zijn charme. Maar het is vooral de creativiteit van de broers die verbaast. De spectaculaire bordjes zijn uitermate boeiend.

Hun inspiratie kent geen grenzen. Lokale lekkernijen zoals kaas en rundervlees worden precies geassocieerd met internationale smaakmakers. Dit is een culinair avontuur waar u ongetwijfeld enthousiast van wordt.”

Hun inspiratie kent geen grenzen

Contact

Rijnzicht

Sterreschans 15
6686 MS Doornenburg

Follow Rijnzicht online

Photo credits: