Basiliek *

Wij koken ambachtelijk, met liefde en respect voor de natuur.

Rik Jansma

Doet het graag net even wat anders dan de rest

Gastronomisch dineren in de Hanzestad

Harderwijk is een van de meest culinaire provinciesteden van ons land. De voormalige Hanzestad heeft dus een belangrijke plaats in de top van de gastronomie ingenomen. Toch staat bij sterrenrestaurant Basiliek een informele sfeer nog steeds hoog in het vaandel.
Hoewel chef-kok en eigenaar Rik Jansma dolblij is met zijn ster, ziet hij graag mensen van allerlei klassen in zijn zaak. En dat lukt hem ook. Al veertien jaar komen zijn gasten speciaal naar De Basiliek toe voor de kookkunsten van de chef, maar ook voor de fantastische wijnkennis van zijn vrouw Tabitha.

Over Rik

Rik Jansma doet de dingen graag net even wat anders dan de rest. In 2006 opende hij zijn eigen restaurant in Harderwijk en daar is hij nog steeds apetrots op.

“Ik doe wat ik wil doen en werk alleen met de beste mensen.”

En dat blijkt, want al een jaar na opening van De Basiliek keerde de Michelingids hem een ster toe. Natuurlijk hoopt Rik na al die jaren op een tweede ster, maar hij focust zich op waar hij wél invloed op heeft.

“Het werkt simpel: als je steengoed kookt, krijg je vanzelf nog een ster.”

“Het is simpel: als je ontzettend lekker kookt, krijg je een ster”

Contact

Basiliek

Vischmarkt 57L
3841 BE Harderwijk

Follow Basiliek online

Photo credits: