Restaurant 959 Heidelberg

Jongste twee sterrenchef van Duitsland

Tristan Brandt

Jongste twee sterrenchef van Duitsland

Eerste buitenlandse sterren chef bij ChefsTaste

ChefsTaste is er trots op ook haar eerste buitenlandse chef aan te kondigen: twee sterrenchef Tristan Brandt uit Heidelberg Duitsland. Bij toeval kwam Tristan in aanraking met het initiatief van ChefsTaste en dat sprak hem zó aan dat hij meteen van de partij wilde zijn.
Een bezoekje aan het restaurant 959** in Heidelberg, waar hij de scepter zwaait, ligt natuurlijk niet naast de deur. Maar zoals Michelin aangeeft: het omrijden méér dan waard.

Ook is hij regelmatig gastchef in Nederland, zoals onlangs nog in restaurant La Tour* ( Marcel van Lier) in het Kurhaus in Scheveningen. Voor ChefsTaste zal hij binnenkort ook een speciaal gastoptreden verzorgen.

Hou onze nieuwsbrief in de gaten en/of schrijf je vast (vrijblijvend) in via onze site. Ook gaat hij voor ChefsTaste een speciale culinaire dinerbox ontwikkelen zodat je Tristan’s smaak kunt proeven zonder speciaal naar Heidelberg af te reizen

Over Tristan

Tristan Brandt ontdekte zijn passie voor koken al op héél jonge leeftijd. Eerst keek hij
enthousiast bij zijn moeder in de keuken en mocht hij af en toe meehelpen.
Op 12-jarige leeftijd kookte hij al een 3-gangenmenu  voor haar verjaardag.

Het vak leerde hij bij heel veel vooraanstaande 1,2 en 3 sterrenrestaurants in Duitsland. Met zijn door hemzelf in 2013 opgezette “restaurant van de toekomst”  Opus V in Manheim, behaalde hij zijn eigen twee sterren. Daarmee werd hij in 2016 Duitslands jongste twee sterrenchef.
Deze nam hij in 2020 mee toen hij de leiding kreeg bij 959 in Heidelberg.

Tristan over zijn stijl: “Ik breng een moderne en creatieve keuken samen met soms een Aziatische accentje, gebaseerd op de Franse cuisine. Je moet je gasten niet overdonderen met allerlei ingrediënten. Vijf of zes per gerecht is het maximum. En op ons niveau wil je verrast worden met nieuwe smaakcombinaties.”

Moderne en bovenal creatieve kookstijl

Contact

959 Heidelberg & Pino‘s Bar

Friedrich-Ebert-Anlage 2
69117 Heidelberg
DEUTSCHLAND

Follow 959 Heidelberg & Pino‘s Bar online