de Nederlanden

Klein juweel aan de Vecht

Wilco Berends

kookt met Noord-Hollandse producten

Koken is topsport

Koken op sterrenniveau is topsport en dat weet Wilco Berends maar al te goed. Sinds 2000 kookt hij namelijk al met een Michelinster op zijn naam.  In eerste instantie bij Merlet in Schoorl en nu in zijn restaurant De Nederlanden (*), waarvan hij zijn vrouw sinds 1912 trotse eigenaren zijn.
Prachtig landelijk gelegen in Vreeland aan de Vecht.
Naast de culinaire beleving, heeft De Nederlanden ook een schitterend boutique hotel met mooi ingerichte hotelkamers en een suite, waardoor een avondje uit ineens een weekendje weg wordt.  

Over Wilco

Wilco is een geboren en getogen rasechte Noord-Hollander. Zijn moeder zorgde elke avond voor klassieke Hollandse kost op tafel, gebruikmakend van de ingrediënten van dat seizoen. Zijn culinaire opvoeding is nog steeds sterk te zien in zijn huidige kookstijl. Hij bereidt eerlijke, lokale gerechten en daar waar mogelijk spelen ingrediënten uit Noord-Holland de hoofdrol. Dankzij deze mooie ingrediënten kan Wilco zijn creativiteit de vrije loop laten en nieuwe en verrassende smaakcombinaties samenstellen, die ook het visuele aspect weten te prikkelen. 

Geïnspireerd door zijn moeder

Contact

De Nederlanden

Duinkerken 3
3633 EM Vreeland aan de Vecht

Follow restaurant online

Photo credits: