Lime

Reis langs streekproducten

Ysbrandt Wermenbol

Verzot op Mediterrane en Aziatische smaken

Kruiden uit biologische tuin

Bij restaurant Lime in het Gelderse Malden word je via een 8 gangen menu meegenomen op een reis langs de mooiste producten van de streek. De combinatie tussen vis, vlees en groente vult voormalig sterrenchef Ysbrandt Wermerbol aan met kruiden uit eigen biologische tuin. 
De gerechten zijn weldoordacht samengesteld. Zo geeft de chef aan traditionele gerechten zijn eigen touch door er bijvoorbeeld Mediterrane en Aziatische smaken aan toe te voegen: keukens waar hij zelf ook verzot op is
 

Over de chef

Hoewel Ysbrandt Wermerbol het in zijn vorige zaak Le Marron in Malden zo goed deed dat er al na een jaar een Michelinster bijgeschreven mocht worden, weerhield hem dat er eind 2014 niet van om iets nieuws te beginnen. De destijds pas 30-jarige Ysbrandt wilde iets laagdrempeligs en compleet verfrissends starten. Hij verkocht de mooie 18-eeuwse hoeve waar Le Marron in gehuisvest zat en nam zijn intrek in een hoek van het grand café van zijn Italiaanse schoonvader, ook in Malden. Waar de vader van zijn vrouw zijn gasten voorziet van sushi en pizza, runt Ysbrandt in de rest van het pand restaurant Lime.  

Laagdrempelig en verfrissend

Contact

Lime

Kerkplein 2
Malden

Follow Lime online

Photo credits: