Sal do Mar

een gezellig, klein restaurant in het hart van Rhenen

Zoë Jonker

Ontdekking van het jaar 2020

Sal do Mar

Gerechtjes om te delen

Sal do Mar is een gezellig en klein restaurant in het hart van Rhenen. De keuken is gericht op het maken van kleine gerechten die eventueel gedeeld kunnen worden. Het maken van kleine gerechten is bij Ralph en Zoë ontstaan , omdat ze zelf graag uit eten gaan en dan het liefst zoveel mogelijk proeven van wat een keuken te bieden heeft. Vandaar dat ze ook vaak van elkaars bord een vorkje mee prikken. Op deze manier ontstond het idee om de gerechtjes bij Sal do Mar ook deelbaar te serveren.

Over Zoë

Haar doorbraak voor de buitenwacht kwam voor Zoë met haar verkiezing tot ‘Ontdekking van het jaar 2020’ van de gids Gault-Millau. Ze werkte in sterrenzaken als Ciel Bleu**, Oud Sluis***, De Kromme Dissel* en The Jane** in Antwerpen. Dat goed kunnen koken niet genoeg is, werd haar snel duidelijk toen ze ervaring opdeed in de harde leerscholen van Sergio Herman en Onno Kokmeijer. Ze liet zich niet afschrikken en kwam er sterker en creatiever uit. Nu kookt ze samen met haar team lichte, verfijnde en kleine gerechten om zoveel mogelijk te laten proeven.

Een harde leerschool in sterrenzaken

Contact

Sal do Mar

Frederik van de Paltshof 9
3911 LA Rhenen

Follow Sal do Mar online

Photo credits: