Familie bedrijf Jordan

Wie vandaag de dag aan Lesbos denkt heeft natuurlijk meteen een beeld van vluchtelinge kampen voor ogen. Vreselijk natuurlijk, maar van de andere kant is het een prachtig Grieks eiland met eeuwen oude olijfbomen. De belangrijkste bron van inkomsten op het eiland is nog steeds de zeer intensieve olijventeelt – na Kreta is Lesbos de belangrijkste producent van olijfolie in Griekenland.

De familie Jordan maakt sinds drie generaties prachtige producten van olijfolie uit de fantastische boomgaarden gelegen in de bergstreek Plomar. In het begin produceerde de familie alleen voor lokale behoefte en voor familie en vrienden, maar inmiddels is hun olijfolie door top chefs uit de hele wereld ontdekt. Bastian Jordan, de leider van het familiebedrijf verwoord het kort en bondig als volgt:  “Eerlijke samenwerking met onze Griekse vrienden de families op Lesbos die ons ook hun olijven leveren.

Uitzonderlijke kwaliteit tegen eerlijke prijzen voor onze klanten. En ons doel is om één van de beste olijfolies ooit te produceren”

De Jordan producten uit ons pakket:

De  Jordan olijven worden met de hand geoogst en op een tradionele wijze verwerkt.

– Olijfolie: De extra virgin olijfolie heeft een zachte smaak en is geheel biologisch.

-Olijven pesto: De olijven pesto is heerlijk voor op de brood! Alle Jordan olijven, worden voorzien van zeezout, jordan olijfolie en azijn. Dat is het geheim voor de fruitige aroma en intensive smaak.

-Kalamata olijven: De kalamata olijf zonder pit geldt als koningin onder de olijven. Deze olijven hebben een fijne notige smaak.

-Jordan olijven: De Jordan olijven komen direct van de boom uit Griekenland in het glas! Ze hebben een onverwisselbare fruitige, fijne smaak.

-Candy olijven: Eerst worden de Jordan olijven gedroogd en dan met bruine suiker uit Mauritius verfijnd.

-Vijgensalami: 100% vegan! Gemaakt uit gedroogde Griekse vijgen. Het product wordt gedroogd en met verschillende smaken geaffineerd.